Dagje Zeeuwse Kampioenschappen dressuur
Wat vooraf ging….

  • Jessica en Balorig Z pakken op 14 december 2013 in Oude Tonge twee 1e plaatsen tijdens de 2e selectiewedstrijd voor het ZK
  • Dezelfde combinatie bezet op 18 januari 2014 tijdens de 3e selectiewedstrijd wederom de eerste plaats en is daarmee geselecteerd voor het ZK wat verreden wordt op 08 februari 2014 bij De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland

08 februari 2014….

De dag van de Zeeuwse Kampioenschappen dressuur.

04.45 uur

De tweeling wordt gewekt door de wekker. Best vroeg, zeker als je weet dat ze de dag daarvoor nog even naar de hengstencompetitie in ’s-Hertogenbosch zijn geweest, zij het dan voor de ontspanning, gewoon even gezellig met vrienden er tussenuit.

05.30 uur

Na een goed ontbijt komen de zussen aan bij de stallen. De trailer wordt aangekoppeld en de nodige spullen ingeladen. Het duo vertrekt naar Dressuurstal Van Baalen te Brakel, waar Jessica les heeft met Devil Diamant N.

08.15 uur

Ondanks het slechte weer arriveren ze keurig op tijd bij de lesaccommodatie.

10.15 uur

Een super fijne les en een warme chocomel later gaat het spul terug naar het Zeeuwse.

12.15 uur

Veilige aankomst bij de stallen in Hoogelande. Devil Diamant N krijgt de nodige nazorg en de trailer wordt in orde gebracht voor vervoer van Balorig Z.

12.45 uur

Bij moeder Annie eten de zussen een heerlijk warm broodje, wat met liefde is klaargemaakt.

13.15 uur

Jessica en Chantal trainen thuis een aantal paarden. Daarna vertrekt Chantal naar De Kroo Ruitersport, waar zij een aantal leerlingen begeleidt bij het losrijden.

Chantal: “Ik vind het erg leuk om ze te zien rijden en ze nog wat tips mee te geven voor de proef. Ze waarderen dat ook allemaal enorm en dat maakt het nóg leuker!”

17.30 uur

Jessica en Balorig Z vertrekken naar De Kroo. Met hulp van Chantal rijdt de combinatie gedurende 45 minuten los. Bij de baan wordt de proef nog een keer doorgenomen; de Z-combinaties waren verplicht uit het hoofd te rijden.

19.36 uur

Jessica rijdt met Balorig Z de ring in. De proef verloopt beter en fijner dan de proef bij Masters of Dressage. De draf is constanter en het verloopt allemaal net iets gemakkelijker. Voor de kleine voltes en de zijgangen krijgt de combinatie 8-en! Het eindresultaat mag er zijn: 69.12%!

Daarmee zijn Jessica en Balorig Z Zeeuws Indoor Kampioen Z1!

Jessica: “Geweldig, ik ben superblij! Balorig heeft zich voortreffelijk gedragen. Hij heeft zojuist zijn allereerste ereronde gelopen en weet je hoe hij zich gedroeg? Als een echt wedstrijdpaard en geen balorig paard! Ik ben echt mega trots op deze geweldige viervoeter. Hij krijgt nu eerst wat rust om daarna weer fijn verder getraind te worden. Op naar Ermelo, ik heb er zin in!”