Op de website van de KNHS verscheen een leuk artikel over Jessica en Chantal na hun goede optreden op de Subli cup in Bergen op Zoom!

Zusjes Nijpjes op dreef in KNHS-Subli Kampioenschap Bergen op Zoom
In het stadspark van Bergen op Zoom werd op 28 mei de vierde wedstrijd verreden van het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden. De jury kende hoge punten toe aan de zusjes Jessica en Chantal Nijpjes (Middelburg). Jessica won met Devil Diamant N (v.Florencio) de rubriek vierjarigen en Chantal was met Checavara N (v.Rubiquil) onverslaanbaar bij de vijfjarigen.

Westveer vervolgt: “De laatste deelnemer in de baan verraste ons nog meer. Jessica Nijpjes kwam als laatste in de baan met Devil Daimant N. Deze jonge Florencio leek al heel ver in zijn africhting, hij was mooi opgericht, had een goede afdruk en is al opvallend goed rechtgericht. Volgens ons is dit paard een belofte voor de toekomst. Voor de stap gaven we een 8.5 en de draf en galop werden beloond met een 8.” Het totaal kwam daarmee uit op 80,60%, goed voor de eerste prijs. Met de Stedinger-nakomeling Sambucco wist Jessica overigens ook nog de vierde prijs te behalen met een score van 71,80%.

Checavara N is een bekende deelnemer in het KNHS-Subli Kampioenschap. Vorig jaar werd Checavara N derde in de finale van de vierjarige dressuurpaarden. Nu liet de stoere zwarte opnieuw zijn kwaliteiten zien bij de vijfjarige dressuurpaarden. De jury, bestaande uit Vivian Lindemann en Ellen van de Berg, beoordeelde zijn dressuuraanleg met 83%. Hij was hiermee de overtuigende winnaar van zijn leeftijdsgroep.

U kunt het volledige artikel hier lezen!